Cum oferi un feedback negativ?
martie 31, 2023
Care sunt valorile tale?
aprilie 14, 2023

Pomodoro Technique/ Tehnica de gestionare a timplui

🕰️💼 Timp.. cine nu este tot timpul în criză de timp?

🤔📱📨 Am încercat tot felul de metode de a mă focusa pe o singură sarcină însă recunosc că mă las mereu purtată de câte un bip (whatsapp, Google chat, mail).

📈 Personal simt că îmi este din ce în ce mai greu să mă concentrez pe un singur task fapt care îmi dă permanent o stare de neliniște și nemulțumire întrucât din lista de cele 10 task-uri pe ziua respectivă la finalul zilei reușesc să termin doar jumătate. Te regăsesti?

🔎👩 💼 Am făcut câteva cercetări în sensul acesta și am primit o recomandare.

O metodă pe care m-aș bucura să o împart cu voi. Desigur fiecare dintre noi este diferit și este important să găsești modul tău de lucru.

🍅👩 💻 Pomodoro Technique este o tehnică populară de gestionare a timpului care se bazează pe utilizarea unor intervale de timp predefinite pentru a îmbunătăți productivitatea și concentrarea. Această tehnică a fost dezvoltată de Francesco Cirillo în anii ’80 și se numește astfel datorită cronometrului de bucătărie în formă de roșie (pomodoro în italiană) pe care l-a folosit în timpul primei sale încercări.

⏱️🧑 💻 Tehnica se bazează pe divizarea zilei în blocuri de timp de 25 de minute, denumite „pomodori”, urmate de o pauză de 5 minute. După fiecare patru pomodori, se recomandă o pauză mai lungă de 15-30 de minute. În timpul unui pomodoro, obiectivul este de a fi concentrat și de a lucra neîntrerupt la o singură sarcină. În cazul în care apare o altă sarcină sau o distracție, aceasta poate fi notată și revenită ulterior.

🕰️👀 Am împărțit ziua în 3 momente principale și pentru fiecare moment am alocat o atenție sporită.

📧 Am să dau un simplu exemplu: citirea mailului.

Chiar dacă ești concentrat pe un singur task în momentul în care auzi sunetul unui nou e-mail ai tendința să deschizi fereastra. Chiar dacă nu răspunzi imediat la acea solicitare studiile au arătat că este nevoie de mai bine de 25 de minute pentru a redeveni 100% focusat pe ceea ce făceai înainte.

🙋 ♀️🤝🙋 ♂️ Iți recomand să încerci și să-mi lași un comentariu dacă a funcționat și pentru tine!

Te rog să regăsești mai jos o listă de beneficii pe cale le resimt odată ce am aplicat această tehnică:

🔎Creșterea productivității: prin împărțirea zilei în blocuri de timp de 25 de minute, Pomodoro Technique m-a ajutat sa mă concentreze și să lucrez la sarcini cu mai multă eficiență.

Acum chiar simt că am alocat toată atenția mea acelui task și am acel sentiment de „ lucrul bine făcut”

Am anunțat deja colegii că, dacă nu răspund 25 de minute pe chat nu înseamnă că mi-am luat o pauză ci înseamnă că sunt focusată pe un singur task. Iți recomand să faci același lucru și să îți impui propriile bariere pentru îmbunătățirea eficienței. Sunt convinsă că decizia îți va fi respectată, apreciată și de ce nu luată ca și exemplu de bună practică.

🔎Îmbunătățirea concentrării: Mă simt mult mai focusată.

🔎Reducerea stresului: Acel sentiment că lista mea de task-uri nu e nici măcar la jumătate și încercarea a mea de a face cât mai multe lucruri (din păcate din ce în ce mai greșit) a disparut.

 🔎Creșterea motivației: prin utilizarea unor intervale de timp limitate și a unor obiective specifice, Pomodoro Technique ajută la creșterea motivației și a sentimentului de realizare.

Imi doresc să cred că acest articol te va ajuta și aștept cu nerăbdare să aflu și părerile tale despre acest subiect.

Detalii despre tehnica aici:

https://geekbot.com/blog/pomodoro-technique-ultimate-guide-with-examples-tools-and-tips/amp/?k_id=&adgroup_id=&campaign_name_ad=18393461182&gclid=CjwKCAjwzuqgBhAcEiwAdj5dRsnb4maHCZMLQZwKI8MjZqYHkiAALaVtIA18lnXveqo3aAsNLXwTTBoCvt0QAvD_BwE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitate
Citeste mai multe