Cauți echilibru? Nu-l mai caută! Caută să te echilibrezi indiferent de situație.
noiembrie 1, 2022
Un altfel de Vision Board
noiembrie 11, 2022

Care este in realitate costul unei angajari facute gresit ?

Care este in realitate costul unei angajari facute gresit ?

Știați că vă puteți aștepta să cheltuiți între 25.000 USD și 50.000 USD pentru fiecare decizie mai putin inspirata de angajare în compania dvs.?

A fost un sondaj  realizat de Careerbuilder  inițial în 2011, care a atras interesul pentru costul ridicat al unei angajări gresite. De atunci, multe organizații au reconsiderat modul în care abordează procesul de angajare. Este important ca organizațiile să poată analiza nu doar costurile obișnuite ale angajării de personal nou, ci și modul în care pot pierde bani suplimentari pentru oricine nu lucrează. Dincolo de salariu, fiecare aspect al angajării, concedierii și reangajării vă costă timp și bani pentru afacerea dvs.

Statisticile, precum cele colectate în acest infografic, arată că angajările proaste pot explica o serie de provocări de business .

 

 • 80% din cifra de afaceri se datorează unei angajări proaste
 • 60% dintre angajările proaste vor afecta negativ performanța celorlalți membri ai echipei
 • 39% dintre companii raportează o scădere a productivității ca urmare a unei angajări proaste

 

În timp ce 41% dintre companii plasează costul unei angajări proaste în jurul a 25.000 USD, 1 din 4 companii a pierdut peste 50.000 USD în acest proces. Aceste cifre nu sunt alcătuite doar din salariul și formarea pentru fiecare nou angajat, ci și din costul combinat al procesului de recrutare, al începerii de la capăt și a impactului asupra productivității și reputației companiei dumneavoastră.

Statisticile sunt uluitoare, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii o victimă. Există mai multe moduri de a examina candidații și de a încerca să faceți o alegere mai informată pentru un angajat care va fi productiv, eficient și se va potrivi bine cu mediul dvs. corporativ.

Te invit sa stam de vorba pentru a gasi o solutie personalizata nevoii tale de recrutare !

 

Să examinăm impactul asupra moralului angajaților. Se spune că un măr urât poate strica toată grămada. Când iei o decizie proastă de angajare, aceasta nu afectează doar persoana. Alți angajați pot deveni frustrați dacă li se cere să își asume sarcini suplimentare atunci când văd că noul membru al echipei nu se ridică la nivelul așteptărilor. S-ar putea ca ei să înceapă să-și elimine frustrările de la locul de muncă asupra clienților atunci când nici măcar nu intenționează. Multe companii se confruntă cu un exod în masă atunci când o decizie proastă de angajare nu este corectată suficient de repede. Poate dura mult timp pentru ca compania ta să-și revină după o reputație proastă sau să recâștige încrederea angajaților sau chiar a clienților tăi.

 

Există totuși o veste bună. Companiile pot lua câțiva pași simpli pentru a evita consecințele negative ale angajărilor proaste.

Cum să evitați costul ridicat al angajărilor gresite ? Hai să ne adresăm împreună aceste întrebări :

 

 • Ai ales corect furnizorul de resurse umane cu care lucrezi ? Care au fost criteriile tale ?
 • Cât de ușor este pentru candidații calificați să aplice la compania ta?
 • Cum selectați CV-urile pentru a selecta cei mai buni candidați?
 • Oferiti feedback dupa interviu ? Imaginea companiei în piață este importantă ! Un candidat nemulțumit are la dispoziție diferite medii de comunicare online pentru a împărtăși experință lui negativă
 • Procesul de interviu este standardizat, astfel încât tuturor să fie adresate aceleași întrebări și evaluate la același nivel?
 • Folosiți întrebări comportamentale pentru a înțelege mai bine cum reacționează candidații la situații reale?
 • Finalizați verificările necesare de referință și antecedente?
 • Aveți un program de onboarding care îi face pe noii angajați confortabil la locul dvs. de muncă?
 • Le puteți asocia cu angajați cu experiență pentru a oferi mentorat la locul de muncă?
 • Doar câțiva pași simpli vă vor ajuta să vă asigurați că fiecare angajare pe care o faceți este calificată și se potrivește excelent pentru cultura și mediul dumneavoastră de birou.

Sursa inspiratie: https://www.hirehive.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitate
Citeste mai multe