Impactul Rețelelor Sociale in mediul de lucru
decembrie 21, 2023

6 cărți care te vor ghida în călătoria ta către o mai mare încredere în propriile abilități

 

 

Poate că ești de peste 10 ani în același loc de muncă și ești curios să vezi cum arată piața muncii.

Poate simți că poți mai mult, însă locul de muncă în care te afli acum nu îți oferă șanse să te dezvolți.

Poate investești foarte mult în tine, mergi la cursuri, te specializezi în domeniul tău de activitate, dar nu ai curaj să ceri o mărire salarială sau să încerci alte oportunități de carieră.

Poate ai fost la câteva interviuri și nu ai primit feedback, iar acest lucru te-a descurajat.

Poate ai fost la câteva interviuri și ai primit un feedback negativ, iar acest lucru te-a descurajat.

Poate ai fost la câteva interviuri și salariul oferit era sub ceea ce câștigi în momentul de față, și ai tras concluzia că este mai bine să rămâi unde ești.

Poate nu ești mulțumit de salariul tău și te informezi făcând căutări online, dar ai o doză de neîncredere privind informațiile pe care le găsești.

Indiferent de situația în care te afli, aceste articol este pentru tine. Vreau să aduc în lumină câteva exemple de cărți care te pot ajuta să-ți crești încrederea în sine. Deseori recomand persoanelor cu care interacționez să fie curioase și să meargă la interviu, chiar dacă nu sunt în căutare de oportunități de carieră însă mă lovesc de refuzuri din cauza unor experiențe mai puțin plăcute.

Am observat această tendință tot mai des în rândul candidaților cu care interacționez, și m-am gândit să vin în întâmpinarea ta cu o serie de cărți care pe mine personal m-au ajutat și mi-au dat încredere în mine. Nu sunt de meserie terapeut sau psiholog, însă nu există recrutor în ziua de astăzi care, la finalul unui interviu, să nu lege măcar o relație personală de câteva minute.

Candidatul alege să destăinuie întâmplări mai puțin frumoase petrecute în cadrul locului de muncă actual. Nu pot rămâne indiferentă și ofer o recomandare pentru situatia respectivă.

Încerc să precizez mereu că ideea de interviu nu mai are aceeași conotație. Propun să înlocuim termenul de interviu cu discuție. De altfel, invitațiile pe care eu le trimit mai departe către candidați în momentul în care programez o discuție au ca titlu – discuție pentru…

Îmi pare rău să aud că foarte multe persoane și-au pierdut încrederea de a mai merge la un interviu, și-au pierdut încrederea de a spera către oportunități de carieră mai bune sau de ce nu, de a accesa acele oportunități de carieră chiar în cadrul companiei în care se află.

Am pregătit pentru tine o listă de cărți care pe mine m-au ajutat foarte mult. Aceste cărți le găsești online sub formă de PDF. Am fost întrebată cum de mai am timp să citesc. Ai stat vreodată să analizezi timpii morți din cadrul unei zile obișnuite? Am să dau exemplu de un timp mort: cele 45 de minute petrecute pe social media uitându-te la pisicuțe sau câini în ipostaze amuzante.

Poate nici eu nu am timp să deschid o carte în fiecare zi, însă accesez audiobook atunci când sunt în trafic sau atunci când aleg să fac o scurtă plimbare de 30 de minute. Youtube este generos cu noi, sunt atâtea cărți gratuite pe care le putem asculta online.

Așa cum am promis, las mai jos lista de cărți pe care ți le recomand pentru a-ți câștiga încrederea în tine și a fi mai comunicativ.

1.”Puterea prezentului” de Eckhart Tolle – Această carte te învață să trăiești în prezent și să nu te lași copleșit de gândurile negative sau de trecut.

2.”Cum să-ți câștigi prietenii și să exerciți o influență asupra oamenilor” de Dale Carnegie – O carte clasică de dezvoltare personală care oferă sfaturi practice pentru a interacționa cu oamenii și a-ți construi încrederea în relațiile interpersonale.

3.”Mindset: The New Psychology of Success” de Carol S. Dweck – Acestă carte explorează conceptul de „mindset” și cum modul în care percepem abilitățile noastre poate influența succesul și încrederea în sine.

4.”The 5 Second Rule: Transform your Life, Work, and Confidence with Everyday Courage” de Mel Robbins – Mel Robbins oferă o abordare simplă și practică pentru a înfrunta temerile și a acționa rapid pentru a-ți îmbunătăți viața.

5.”You Are a Badass: How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life” de Jen Sincero – O carte plină de umor și motivare, care îți amintește că poți realiza lucruri mari și că ești mai puternic decât crezi.

6.”The Confidence Gap: A Guide to Overcoming Fear and Self-Doubt” de Russ Harris – Russ Harris abordează modul în care poți depăși temerile și îndoiala de sine pentru a-ți construi încrederea.

Sunt convinsă că aceste cărți vor fi de ajutor și îți doresc mult succes în călătoria ta de creștere personală și profesională!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitate
Citeste mai multe