Cum să răspund la întrebarea „Spune-ne despre tine” într-un interviu. 🤔
martie 14, 2023
Cum oferi un feedback negativ?
martie 31, 2023

Cum ceri o mărire de salariu?

Consideri că ai muncit extra și a venit timpul să ceri o mărire de salariu? Nu știi cum să faci acest lucru?

Dacă răspunsul este „DA” atunci articolul de mai jos este pentru ține!

Am observat în rândul candidaților cu care interacționez o problema comună – dificultatea de a cere o mărire salarială. Este un subiect sensibil și poate fi o situație stresantă pentru mulți, dar este important să înțelegem că salariul este un factor important în satisfacția profesională și în dezvoltarea carierei noastre. De aceea, m-am gândit să împărtășesc câteva recomandări care să va ajute să abordați acest subiect efficient și de ce nu să vă atingeți obiectivele financiare.

📈💰 Atunci când vrei să ceri o mărire de salariu, este important să fii diplomat și să pregătești argumente solide care să justifice cererea ta. Iată câțiva pași 👣 pe care îi poți urma pentru a aborda această problemă în mod eficient:

📚 Fă-ți temele: Cercetează piața locurilor de muncă pentru a vedea care este salariul mediu pentru poziția ta în zona ta geografică. Acest lucru te va ajuta să stabilești o bază solidă pentru negocierile tale.

🗓️ Planifică-ți discuția: Stabilește o întâlnire cu managerul tău sau cu departamentul de resurse umane și pregătește-ți argumentele. Fii pregătit să arăți cum contribuie munca ta la succesul companiei și la îndeplinirea obiectivelor sale.

🤝 Fii respectuos și profesionist: Programați o întâlnire formală și exprimă-ți dorința într-un mod respectuos și profesionist. Nu cere o mărire de salariu în timpul unei discuții informale sau printr-un mesaj scris. Evita să porți această discuție în lift, la cafea dimineața sau după un meeting al cărui subiect era altul. Nu îți recomand să faci comparație între muncă ta și munca altui coleg din acelaș departament. Ajută dacă discuția se concentrează pe ce ai făcut tu extra nu pe ce nu au făcut alți colegi.

💬 Fii flexibil: Dacă angajatorul tău nu poate să îți acorde mărirea salarială pe care o ceri, cere alte beneficii suplimentare sau consideră alte opțiuni, cum ar fi un program flexibil sau mai multe oportunități de dezvoltare profesională. Fii pregătit să negociezi și să găsești o soluție care să satisfacă ambele părți.

👍 Continuă să te implici: Indiferent de rezultatul discuției, este important să continui să îți dai tot interesul și să îți continui munca. Poate că angajatorul tău va fi impresionat de efortul tău și va lua în considerare o mărire de salariu în viitor.

Lasă un comentariu cu textul ” detalii” și îți voi oferi o conversație gratuită cu mine în care vom discuta punctual situația ta.

Video:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitate
Citeste mai multe