Secretele feedback-ului negativ în urma procesului de recrutare: Descoperă cum să transformi obstacolele în oportunități!
iulie 4, 2023
LinkedIn este mai mult mai mult decât o copertă
decembrie 11, 2023

Schimbă Poziția, Schimbă Jocul: cum lucratul din picioare iți păstrează vitalitatea! 🔄✨

Să stai foarte mult timp într-un loc nu este neapărat cea mai bună alegere 🤔

Vestea bună este că în ziua de astăzi, industria mobilierului de birou ergonomic este în cea mai bună perioadă.
Chiar dacă lucrezi de acasă sau de la birou, poți opta pentru o masă de birou reglabilă.
Dacă această variantă este una costisitoare, la un simplu search pe Google vei vedea că există și variante mai puțin piperate, cum ar fi un suport de laptop reglabil pe care îl poți așeza pe un birou clasic.
Mulți angajatori au înțeles că pentru a avea angajați sănătoși și mulțumiți, trebuie să adapteze locurile de muncă. De la mese reglabile pentru a lucra în picioare, atenția se îndreaptă către stațiile de lucru cu multiple poziții. Scaunele de birou pentru o ședere activă, mingile de gimnastică, suporturile ergonomice pentru monitor și multe alte echipamente de birou fac parte din acest trend.

Știai că nu ar trebui să stai nemișcat mai mult de 20 de minute la locul de muncă sau în general, dar în același timp nici în picioare și nici așezat? Mai pe înțelesul tuturor, o dată la 20 de minute este recomandat să schimbi poziția în care ești.

Nu există reguli clare, dimpotrivă, este mult mai benefic pentru sănătate să alternezi între statul în picioare și șezut. Ideal ar fi să împarți timpul petrecut în picioare în intervale mai scurte. Unele activități par mai ușoare când stai în picioare, în timp ce pentru altele poate fi mai bine să stai așezat. Experimentează pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

De ce sa lucram din picioare?

😊 Energie și dispoziție bună: Atunci când stai în picioare, corpul produce endorfine care îmbunătățesc în mod natural cum te simți în acel moment. Un aport mai mare de oxigen către corp aduce mai multă energie, nu numai corpului, ci și minții, ceea ce poate fi util la locul de muncă.

🚫 Stop dureri de spate: Discurile intervertebrale sunt afectate atunci când stai prea mult timp într-o poziție fixă. Poziția spatelui va corectă și mai puțin dureroasă când alegi să lucrezi în picioare.

💪 Implică și grupe musculare pe care nici nu le știai: Lucrul în picioare solicită mai multe grupuri musculare decât statul pe scaun, evitând atrofierea lor.

🫁 Plămânii tăi îți vor mulțumi: respirația este mai ușoară și vei folosi capacitatea totală a plămânilor, având mai mult oxigen în corp.

⏳ Crește speranța de viață: Statul prelungit este asociat cu un risc mai mare de deces prematur, iar alternarea între poziții poate contracara acest efect.

M-aș bucura să cred că acest articol te va ajuta să conștientizezi avantajele lucrului din picioare și să înțelegi dezavantajele statului în același loc mai mult de 20 de minute. Dacă consideri că acest articol îți este de folos și vrei să împărtășești această informație și cu alte persoane, te încurajez să repostezi.

Pentru alte resurse interesante, te rog să accesezi link-ul de mai jos:
https://lnkd.in/dSRzCFaC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest web site folosește politica cookie si politica de confidentialitate conform legilor in vigoare. Dupa ce apasati butonul "De acord" va dati consimțământului privind termeni si conditiile de confidentialitate
Citeste mai multe